Gymnasiet

KOR OG MUSIK

Rytmisk kor eller klassisk kor? Bigband eller symfoniorkester? Mulighederne er mange, når det kommer til at spille eller synge på Sankt Annæ Gymnasium.

» Gymnasiekorene
» Bigband
» Symfoniorkester

 

Fuldt Pensum: Elevernes avis

På Sankt Annæ Gymnasium har eleverne deres helt egen netavis. Her kan man grine af ugens citat, læse en artikel om “Vesterbro og vemod” og få at vide, hvad kagemosaik egentlig er for en størrelse.

Læs mere på: FULDTPENSUM

SAG SHOW

SAG SHOW er en elevproduceret musical og en vigtig del af Sankt Annæ Gymnasium for rigtig mange elever. Der er ca. 450 deltagere, som igennem otte måneder arbejder med alt fra koordination til kulissekonstruktion.

» Læs mere på sagshow.dk

KULT

Hvad er KULT?

KULT er et samarbejde mellem fire københavnske gymnasier, som hver for sig har en stærk profil på det kunstneriske og kulturelle område.

I KULT-regi udvikles fagområderne i billedkunst, dansk, drama, mediefag og musik.

» Læs mere på kultgym

Talent

Der findes mange tilbud til elever, der ønsker en ekstra udfordring i hverdagen – ud over den daglige undervisning.

EUSO: European Union Science Olympiad
ATU: Akademiet for Talentfulde Unge
WSDC: World Schools Debating Championships
DRUGHUNTER: Biologikonkurrence
FYSIKOLYMPIADE
KEMIOLYMPIADE
GEORG MOHR: Matematik-konkurrence

Kontaktperson: Hans Marker. Mail: hm[a]sag.dk

 

MGK: Musikalsk grundkursus

MGK på Sankt Annæ Gymnasium er et intenstivt 4-årigt studieforløb med konservatorieforberedende indhold og niveau kombineret med en gymnasial uddannelse.

For at blive optaget skal man både bestå en musikalsk optagelsesprøve og være erklæret gymnasieegnet.

» Læs mere

Studiekredse

Der er mulighed for at vælge et væld af studiekredse efter skoletid. Her kan man dykke længere ind og ned i både fag og spændende problemstillinger.

Af studiekredse kan nævnes: Kombinatorik, Creative Writing, kinesiske områdestudier, ondskabens fænomenologi, hvad sker der på CERN samt en sundhedsguide.

Senest har musikelever endda anvendt studiekredsen til at arbejde sammen med Sankt Annæ Symfoniorkester (SASO) og musikfaget under titlen REKOMPOSITION – og endte med at fremføre en rekomposition af musik af Schubert.

Fotograf: Mads Strømme

 

Café Bønnen

Frisk sort kaffe, cafe latté eller måske en kop te? Elevernes kældercafé emmer af hygge og er et yndet åndehul fra undervisningen.

Ved siden af caféen er i øvrigt det nye fitnessrum, der indeholder kondicykler, vægte og maskiner.

 

 

INTERNATIONALT

Studieture i 2.g, korturneér til udlandet og sprogrejser. Der er mange muligheder for at møde elever fra andre lande.

Desuden er der også chance for, at man komme uden for landets grænser med organisationer som Model European Parliament (MEP) og Model United Nations (MUN).

» Læs mere

Fredagsidræt

Om fredagen efter skoletid har man mulighed for at give den gas i enten idræts- eller svømmehallen. Om det skal være badminton, volley eller en fodboldturnering er op til de fremmødte at beslutte.