Gymnasieelever vinder DMiSprog

DMiSprog er en national, flersproget konkurrence for grundskole- og gymnasieelever, som lærer tysk, spansk eller fransk. Eleverne må ikke have anden tilknytning til sproget, end det de lærer i skolen. Eleverne skal kunne besvare spørgsmål om grammatik, kultur og ordforråd.

img_2796

Institut français og Goethe Institut står bag arrangementet, som i år blev afholdt på Marie Kruse Skole i Farum. I konkurrencen indgik rebus, memory, tegn og gæt, lytteøvelser og temaopgaver.

Det var et superflot arrangement, hvor alt fungerede perfekt lige indtil finalen, hvor der pludselig var IT-problemer. Det gav lidt kaos på et ellers flot forløb med sideløbende konkurrencer i de 3 sprog og de to niveauer.

Det allerbedste ved konceptet er, at det er elever i de 3 sprog, som styrer alle konkurrencerne hele vejen igennem. Det er ikke nødvendigvis fejlfrit sprogligt, men det betyder ikke noget, det skaber en rar og afslappet atmosfære, hvor alle tør ytre sig på det pågældende sprog.

Goethe-Institut havde inviteret den tyske ambassadør, som på et formfuldendt dansk fortalte om vigtigheden af at kunne sprog, ikke blot for at kunne tale det pågældende sprog, men for at fremme kommunikation i og mellem alle lande.

Sankt Annæ Gymnasium vandt i år, det var helt velfortjent, for de var de bedste. Så et stort tillykke til Johanne, Vera og Jakob fra 2cd fr.
img_2772
Se alle billeder her