Temadag om FN’s verdensmål

Det bimler i mange alarmklokker, når det gælder klodens tilstand. Isafsmeltninger, nye vejrekstremer, massemigration … Listen er lang – og også meget bekymrende. Den gode historie er, at der kan gøres noget ved problemerne.

I 2015 vedtog FN 17 verdensmål for en mere bæredygtig verden. Alle verdens lande har skrevet under på, at de vil arbejde på at opfylde de 17 mål. Verdensmålene er en enestående historisk mulighed for i fællesskab at skabe et bedre liv på jorden nu og i fremtiden – og det er i høj grad de unge, det handler om. Vi synes på Sankt Annæ Gymnasium, at det er vigtigt for eleverne at kende til verdensmålene og få erfaringer med, hvordan vi kan gøre en forskel i det liv, vi skal leve.

Den 13. december afholdt vi en verdensmålsdag for alle 2.g’ere. På dagen var der oplæg om de 17 mål og mulighed for at deltage i workshops. De enkelte workshops havde alle fokus på, hvordan man i sin hverdag kan tænke forandringer, som gør en forskel.

I det følgende kan du læse elevernes egne artikler fra nogle af de 10 workshops på dagen:

> Afskaf Fattigdom

> Ansvarligt Forbrug – 9 veje til en grønnere samvittighed

> Bæredygtig Studietur? Ja tak!

> Gymnasieelever vil have mere bæredygtighed

> Nødhjælpsorkesteret

Se også billeder fra dagen her (tryk på billede for fuld størrelse):