Boblerne

Bobler-programmet på Sankt Annæ Gymnasium er et tilbud til elever, som har tid, evner og lyst til lidt mere udfordring i hverdagen.

På Bobler-programmet beskæftiger vi os med de naturvidenskabelige, de sproglige og det samfundsfaglige områder.

Bobler-programmet afvikles både på Sankt Annæ Gymnasium og uden for gymnasiet – i skoletiden og uden for skoletiden.

Programmet fastlægges af et aktivitetsudvalg bestående af Sankt Annæ Gymnasiums to talentkoordinatorer samt to “boblere” fra hver årgang. Foredrag og besøg udvælges i videst muligt omfang, så de dækker både humanistiske, samfundsfaglige og naturvidenskabelige emner, men det er udbuddet, der i sidste ende afgør mulighederne. Desuden er programmet tænkt progressivt, dvs. at man i 1.g møder programmer med et almentdannende indhold, mens man i 2. og 3.g i højere grad tilbydes faglige oplevelser, som lægger sig op ad ens studieretning.

“Boblerne” vælger selv, hvilke arrangementer de vil deltage i, så der er ingen fast binding til særlige videnskabsområder.

Typisk indstilles elever fra 1.g til Bobler-programmet af lærere, som har haft eleverne i grundforløbet. Men elever kan også selv melde sig til programmet. Det sker ved henvendelse til en af talentkoordinatorerne (se info nederst).

På Bobler-programmet har vi en bred talentforståelse, hvor det handler om at dygtiggøre og træne en mangfoldighed af aspekter af de enkelte elevers potentialer.

Samarbejdspartnere:

• Københavns Universitet
  • Danmarks Tekniske Universitet
  • Roskilde Universitet
  • Aalborg Universitet København
  • Det Kongelige Videnskabernes Selskab
  • Ungdommens Naturvidenskabelige Forening
  • Forskningens Døgn
  • Rigshospitalet

Program 2018/19

Talentkoordinatorer

NYHED: Meditation på årets boblerprogram 2018/19

Boblerprogrammet har for skoleåret 2018/19 bl.a. budt på en introduktion til meditation. Gennem teori og praksis blev eleverne introduceret til teknikker, de kunne bruge i deres hverdag til både at optimere deres præstationer og til at slappe af og reducere stress.

En elev beskrev efterfølgende modulerne om meditation: “Det er en helt ny verden, der bliver åbnet op, og den er i den grad positiv.”

Det er planen, at også næste års nye boblere vil blive introduceret til meditation.

• Besøg i Copenhagen Suborbitals
    Elever imponerer til SAG-Show 2019
    Torsdag den 24. Januar var der premiere på årets SAG-Show – skolens årlige elevproducerede musical. Se billeder fra showet her
    Ny verdensmålgruppe skal sikre en bæredygtig udvikling
    Gymnasiet har fået en "verdensmålsgruppe", der skal gøre bæredygtige idéer til virkelighed.
    Temadag om FN’s verdensmål
    Den 13. december afholdt vi en verdensmålsdag for alle 2.g'ere.
    Elever til landsfinalen i Fysik-OL
    To elever fra Sankt Annæ Gymnasium har kvalificeret sig til landsfinalen i Fysik-OL.
    Unge talenter skaber Europas fremtid
    I uge 40 repræsenterede Anna (2f), Pelle (3e) og Simon (3a) Sankt Annæ Gymnasium ved MEP BSR i Sønderborg.
    Flot resultat ved GEO-OL
    Esben Bjørn Salmonsen fra 3.f har vundet bronze i den internationale geografiolympiade, GEO-OL 2018 i Quebec.