Studierejser til Reykjavik og Beijing

2.a i Island

I ugen efter påskeferien tog 2.a på studietur til Island.

Klassen rejste med fagene naturgeografi og idræt og det faglige fokus for turen var koblingen mellem rekreative aktiviteter og Islands særlige geologiske forhold. Programmet var spækket med spændende oplevelser fra det øjeblik vi landende i lufthavnen, hvor turen gik direkte til Krysuvik, der er et område med geotermisk aktivitet. Derfra gik turen til Den Blå Lagune, hvor vi badede i de varme kilder og lavede ansigtsmasker af silikat- mudder, mens vi fik snefnug i håret.

Den efterfølgende dag, stod der høj sol og Golden Circle på programmet. Golden Circle er en klassisk rundtur i området omkring Reykjavik, med højdepunkter som det storslåede vandfald Gullfoss og Nationalparken Thingvellir, hvor kontinentalpladerne glider fra hinanden.

Billede#1

Storslåede Gullfoss, der er Islands mest berømte vandfald. Fotograf: Tea Dissing

Udover at være geologisk interessant, er Thinvellir også historisk mødested for Islands Alting, der blev dannet i år 930 og fungerede helt frem til 1798. Turen bød også på et besøg ved Geysir, der er verdens ældste aktive gejser, som har givet navn til verdens gejsere.

Det var en fantastisk oplevelse at stå spændt og vente på et udbrud og pludseligt se vandet eksplodere og sprøjte højt op i luften med en kæmpemæssig kraft.

Billede#2

Det geotermiske område Krysuvik, med sine smukke farver, dampende huller og kogende mudderpøle. Fotograf: Tea Dissing

Der var ingen tvivl om, at naturens kræfter er store. På studieturen var der også indlagt selvvalgte aktiviteter den ene formiddag, hvor eleverne oplevede alt fra hvalsafari, ridetur på Islandske heste, snorkling mellem pladegrænserne og badning i Reykjaviks særlige geotermisk opvarmede swimmingpools. Alt i alt var det en tur med mange fantasiske oplevelser rammesat af Island smukke og dramatiske natur.

//Tea (tekst og fotograf) & Ulrik Brasch.
Fotograf på billedet fra Den Blå Laguna (øverst) er taget af Felix Fryd Johansen, 2.a.

2.e i Beijing

I ugerne efter påskeferien var 2.e på studierejse til Beijing.

Turen var en udløber af samarbejdet med Konservatoriets Music Confucius Institute, som klassen har nydt godt af ved eksempelvis master classes i traditionel kinesisk musik.

Temaet for studieturen var vand og hvordan det kan undersøges i en kunstnerisk hhv naturvidenskabelig kontekst. Herigennem skulle eleverne arbejde med og få kendskab til metoderne i de to deltagende fag: musik og naturgeografi.

Under opholdet i Beijing var der fokus på indsamling af vandprøver, samt på de problemer Kina, og i særdeleshed Beijing står overfor i ft. at sikre en stabil og ren vandforsyning.

I forbindelse med den musikfaglige del af programmet, var der indlagt besøg på Central Conservatory of Music i Beijing. Her overværede klassen bl.a. en prøve for orkester bestående af traditionelle kinesiske instrumenter, samt afprøvede egne færdigheder på de forskellige instrumenter.

Vi mødtes med DR’s korrespondent i Asien, Philip Khokhar, hvor eleverne fik et bredt indblik i Kinas problemer og udfordringer på det politiske, økonomiske og menneskeretslige plan. Et programpunkt der var med til at nuancere synet på Kina på en meget relevant måde.

På turen blev der også rig mulighed for at agere turister ved Beijings mange seværdigheder som fx Den forbudte by, Sommerpaladset og Himmeltemplet, samt en enkelt heldagsekskursion til Den kinesiske mur. Sidstnævnte blev bragt i stand med velvillig økonomisk bistand fra Trivselsfonden.

Onsdag d. 9/4 landede 29 udmattede elever i Kastrup. Nu en kæmpe oplevelse og mange fremmedartede indtryk rigere.

// TO