Forrygende, festligt og folkeligt

4.-5. november deltog 1.g’erne i SAG’s traditionsrige “Folketoner og Høstfest” med vores hus-folkemusiktrio Stundom (Emma Kragh-Elmøe på violin, Villads Hoffmann på cittern og Julian Svejgaard Jørgensen på piano).

Folketoner og Høstfest er en skøn og tilbagevendende tradition på skolen, der ryster de nye 1.g-klasser sammen og skaber musikalsk sammenhængskraft på tværs af alle klasser og årgange.

Over de to dage har eleverne i en “Folketoner-workshop” lært at spille og synge folkemusik. Forløbet blev afsluttet med en Høstfest, hvor Stundom spillede koncert for 1.g’erne, derefter samledes hele gymnasiet for sammen at synge den svenske folkevise “Det brinner en eld”, som alle årgangene har lært, og til sidst var der sang og folkedans, hvor Stundom spillede op til Høstfest og lærte alle 1.g’erne at danse kædedanse og “Den lille Englænder”.

Alle klasser lærte samme arrangement af visen og samme folkedans, som gymnasiets øvrige årgange har lært, så samtlige gymnasiets klasser vil fremover have det til fælles.

Det var dejligt at opleve eleverne på tværs af klassiske og rytmiske traditioner mødes i glæden ved musikken.

“Igen i år var det en stor fornøjelse at holde Folketoner og Høstfest med 1.g’erne og Stundom. Og så varmede det langt ind i hjertet at høre alle fire årgange synge “Det brinner en eld” sammen til 1.g’ernes storspil. Syng endelig videre sammen”
Signe Westergaard Lund, KULT koordinator på Sankt Annæ Gymnasium

At spille og danse sammen med eleverne er som at få et stort skud glæde lige ind i hjertet. Det er en gave at få lov til at dele den musik og tradition, vi elsker. Derfor er Folketoner et af de mest inspirerende og meningsfulde projekter, vi har været en del af”
Emma Kragh-Elmøe, Stundom