Gymnasieelev imponerer ved VM i debat i Stuttgart

Andreas Snekloth Kongsgaard fra Sankt Annæ Gymnasium fik ikke holdt meget sommerferie i år.

Istedet brugte han tiden på først en intensiv debatcamp i Danmark,sammen med de andre talentfulde elever på landsholdet i debat, dernæst en international debatturnering i Tjekkiet, og endelig verdensmesterskabet i debat i Stuttgart. Over 10 dage mødtes unge fra 55 lande og debatterede globalt aktuelle emner, som f.eks. hvorvidt Obamas udenrigspolitik har gjort mere skade end gavn.

Danmark fik en flot 1. plads for bedste hold i kategorien EFL (English as a foreign language), og Andreas vandt 2. plads i kategorien bedste individuelle EFL taler. Projektet fik en del mediebevågenhed, her ses artikel fra Berlingske med Andreas og en af de andre deltagere. Andreas blev derudover også inviteret i GoMorgen Danmark på TV 2, samt i radio 24/7, ligesom også P4 samt adskillige lokalaviser bragte historien om Danmarks hidtil bedste resultat ved VM i debat.

/Charlotte Ib