Temadag om FN’s verdensmål

Det bimler i mange alarmklokker, når det gælder klodens tilstand. Isafsmeltninger, nye vejrekstremer, massemigration … Listen er lang – og også meget bekymrende. Den gode historie er, at der kan gøres noget ved problemerne.

I 2015 vedtog FN 17 verdensmål for en mere bæredygtig verden. Alle verdens lande har skrevet under på, at de vil arbejde på at opfylde de 17 mål. Verdensmålene er en enestående historisk mulighed for i fællesskab at skabe et bedre liv på jorden nu og i fremtiden – og det er i høj grad de unge, det handler om. Vi synes på Sankt Annæ Gymnasium, at det er vigtigt for eleverne at kende til verdensmålene og få erfaringer med, hvordan vi kan gøre en forskel i det liv, vi skal leve.

Den 13. december afholdt vi en verdensmålsdag for alle 2.g’ere. På dagen var der oplæg om de 17 mål og mulighed for at deltage i workshops. De enkelte workshops havde alle fokus på, hvordan man i sin hverdag kan tænke forandringer, som gør en forskel.

I det følgende kan du læse elevernes egne artikler fra nogle af de 10 workshops på dagen:

> Afskaf Fattigdom

> Ansvarligt Forbrug – 9 veje til en grønnere samvittighed

> Bæredygtig Studietur? Ja tak!

> Gymnasieelever vil have mere bæredygtighed

> Nødhjælpsorkesteret

Se også billeder fra dagen her (tryk på billede for fuld størrelse):

MUSIKKEN FINDER VEJ OVERALT
    Patrik er opvokset først på Nørrebro og siden Frederiksberg. Frederik er fra Hvidovre. Fælles for begge drenge er, at de brænder for musikken og sangen. Og at de lige er startet i 1.G på Sankt Annæ Gymnasium. Vi har sat dem stævne og spurgt dem, hvordan det er at blive introduceret til det musikalske miljø.
    SAG elever til VM i debat i Bangkok
    Mens de fleste gymnasieelever har holdt sommerferie, har fire SAG elever knoklet i Bangkoks varme til to store internationale debatturneringer.
    Dimission 2019
    Skoleåret er gået på hæld, og det blev d. 29. juni markeret ved en flot og festlig dimission for vores nyslåede studenter fra 3.g og MGK-klasserne.
    Student 2019 på SAG
    Her er et lille udpluk af dagens studenter på SAG.
    Tilykke med dagen til alle vores studenter.
    Dimissionsfest fredag den 28. juni
    Sankt Annæ Gymnasium holder dimissionsfest på fredag den 28. juni kl. 8.30

Vi anbefaler, at I kommer i god tid.
    Årets første student
    Stort tillykke til Karla fra 4. MKG, der i dag blev student efter sin eksamen i billedkunst, som hun bestod med et flot 12-tal.
    Besøg i Copenhagen Suborbitals