Gymnasiet
Gymnasiet
Unge talenter skaber Europas fremtid

I oktober mødtes 75 gymnasieelever (og lærere) i Sønderborg, værtsby for talentakademiet MEP BSR (mepbsr.org), for at drøfte emner som fred og sikkerhed, energi, smart cities, det digitale samfund og unges deltagelse i det politiske liv. Anna (2f), Pelle (3e) og Simon (3a) var med fra Sankt Annæ Gymnasium.

Sessionen blev ledet dygtigt af Simon (Sankt Annæ Gymnasium) og Maria B. C. (Rysensteen Gymnasium) – præsidenter for parlamentet. Åbningen foregik på Sønderborg Slot, workshops på vores nye partnerskole Alssundgymnasiet og i Multikulturhuset, ekskursion til History Center Dybbøl og parlament i den flotte Alsion bygning ved havnen i samarbejde med SDU.

Elever fra Sankt Annæ Gymnasium og de øvrige fire danske gymnasier deltager i et opfølgningsarbejde med henblik på at lave et visionsseminar i april 2019 i København, udvikle organisationen og forberede den næste session i Wien i efteråret 2019.

MEP står for Model European Parliament og er et rollespil for gymnasieelever, hvor man skal udarbejde og debattere politiske resolutioner, som det foregår i Europa-Parlamentet. Formålet med MEP er at uddanne unge gymnasieelever om europæisk integration og samarbejde, så de får indsigt i EU’s institutioner og de emner, der her debatteres.

Læs også mere på:

KALENDER OG NYHEDER
 • Gymnasiet
  Coronavirus: Seneste nyt i gymnasiet
  Information mht. coronavirus, virtuel undervisning og datoer for åbning af gymnasiet.
 • Gymnasiet
  Tidligere SAG’er bliver ny uddannelsesleder
  Velkommen til Mathias Grange Persson, der i denne uge tiltrådte stillingen som uddannelsesleder i gymnasieafdelingen.
 • Gymnasiet
  Elever til finalen i GEO-OL
  Elever fra Sankt Annæ Gymnasium har kvalificeret sig til finalen i DM i Geografi
 • Gymnasiet
  MUSIKKEN FINDER VEJ OVERALT
  Patrik er opvokset først på Nørrebro og siden Frederiksberg. Frederik er fra Hvidovre. Fælles for begge drenge er, at de brænder for musikken og sangen. Og at de lige er startet i 1.G på Sankt Annæ Gymnasium. Vi har sat dem stævne og spurgt dem, hvordan det er at blive introduceret til det musikalske miljø.
 • Gymnasiet
  SAG elever til VM i debat i Bangkok
  Mens de fleste gymnasieelever har holdt sommerferie, har fire SAG elever knoklet i Bangkoks varme til to store internationale debatturneringer. 
 • Gymnasiet
  Dimission 2019
  Skoleåret er gået på hæld, og det blev d. 29. juni markeret ved en flot og festlig dimission for vores nyslåede studenter fra 3.g og MGK-klasserne.
 • Gymnasiet
  Student 2019 på SAG
  Her er et lille udpluk af dagens studenter på SAG.
  Tilykke med dagen til alle vores studenter.
 • Gymnasiet
  Dimissionsfest fredag den 28. juni
  Sankt Annæ Gymnasium holder dimissionsfest på fredag den 28. juni kl. 8.30

  Vi anbefaler, at I kommer i god tid.
 • Gymnasiet
  Årets første student
  Stort tillykke til Karla fra 4. MKG, der i dag blev student efter sin eksamen i billedkunst, som hun bestod med et flot 12-tal.
 • Gymnasiet
  Gallafest
  Der var masser af store smil og kjolesving på Sankt Annæ Gymnasium d. 10. maj, da skolen åbnede dørene til årets længe ventede gallafest for 3.g'erne.
 • Gymnasiet
  Besøg i Copenhagen Suborbitals
  En håndfuld dedikerede fysikelever har kastet sig over projektet CanSat, som handler om at opsende en satellit på størrelse med en dåse. Læs mere.
 • Gymnasiet
  Priser til SAG-elever
  I weekenden løb konkurrencen, Unge synger klassisk, af stablen i Baltoppen i Ballerup. Igen i år var omkring halvdelen af deltagerne nuværende eller tidligere SAG-elever.
 • Gymnasiet
  Mød vores naturvidenskabelige OL-hold!
  Flere af vores elever er igen i år med i opløbet om at komme til det internationale OL i kemi, fysik, biologi og geografi.
 • Gymnasiet
  Elever imponerer til SAG-Show 2019
  Torsdag den 24. Januar var der premiere på årets SAG-Show – skolens årlige elevproducerede musical. Se billeder fra showet her
 • Gymnasiet
  Ny verdensmålgruppe skal sikre en bæredygtig udvikling
  Gymnasiet har fået en "verdensmålsgruppe", der skal gøre bæredygtige idéer til virkelighed.