Unge talenter skaber Europas fremtid

I oktober mødtes 75 gymnasieelever (og lærere) i Sønderborg, værtsby for talentakademiet MEP BSR (mepbsr.org), for at drøfte emner som fred og sikkerhed, energi, smart cities, det digitale samfund og unges deltagelse i det politiske liv. Anna (2f), Pelle (3e) og Simon (3a) var med fra Sankt Annæ Gymnasium.

Sessionen blev ledet dygtigt af Simon (Sankt Annæ Gymnasium) og Maria B. C. (Rysensteen Gymnasium) – præsidenter for parlamentet. Åbningen foregik på Sønderborg Slot, workshops på vores nye partnerskole Alssundgymnasiet og i Multikulturhuset, ekskursion til History Center Dybbøl og parlament i den flotte Alsion bygning ved havnen i samarbejde med SDU.

Elever fra Sankt Annæ Gymnasium og de øvrige fire danske gymnasier deltager i et opfølgningsarbejde med henblik på at lave et visionsseminar i april 2019 i København, udvikle organisationen og forberede den næste session i Wien i efteråret 2019.

MEP står for Model European Parliament og er et rollespil for gymnasieelever, hvor man skal udarbejde og debattere politiske resolutioner, som det foregår i Europa-Parlamentet. Formålet med MEP er at uddanne unge gymnasieelever om europæisk integration og samarbejde, så de får indsigt i EU’s institutioner og de emner, der her debatteres.

Læs også mere på:

MUSIKKEN FINDER VEJ OVERALT
    Patrik er opvokset først på Nørrebro og siden Frederiksberg. Frederik er fra Hvidovre. Fælles for begge drenge er, at de brænder for musikken og sangen. Og at de lige er startet i 1.G på Sankt Annæ Gymnasium. Vi har sat dem stævne og spurgt dem, hvordan det er at blive introduceret til det musikalske miljø.
    SAG elever til VM i debat i Bangkok
    Mens de fleste gymnasieelever har holdt sommerferie, har fire SAG elever knoklet i Bangkoks varme til to store internationale debatturneringer.
    Dimission 2019
    Skoleåret er gået på hæld, og det blev d. 29. juni markeret ved en flot og festlig dimission for vores nyslåede studenter fra 3.g og MGK-klasserne.
    Student 2019 på SAG
    Her er et lille udpluk af dagens studenter på SAG.
    Tilykke med dagen til alle vores studenter.
    Dimissionsfest fredag den 28. juni
    Sankt Annæ Gymnasium holder dimissionsfest på fredag den 28. juni kl. 8.30

Vi anbefaler, at I kommer i god tid.
    Årets første student
    Stort tillykke til Karla fra 4. MKG, der i dag blev student efter sin eksamen i billedkunst, som hun bestod med et flot 12-tal.
    Besøg i Copenhagen Suborbitals